Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Run healthy.

Μία σούπα που λατρεύω να τρώω, ειδικά τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες σαν τη σημερινή. Είναι πανεύκολη στην προετοιμασία της και πολύ καλή διατροφική επιλογή για την ενίσχυση του "πεσμένου" ανοσοποιητικού μας!

Σούπα Μπορς

Υλικά

1 κιλό κρέας βοδινό ή μοσχάρι
3 μέτρια κρεμμύδια
3 παντζάρια βρασμένα (ή κονσέρβα)
3 πατάτες
2 καρότα
3 χούφτες λάχανο κομμένο όπως για σαλάτα
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
¾ φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτές ντομάτας ή 2 ντομάτες ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
αλάτιπιπέρι

Εκτέλεση

 Βάζουμε το κρέας να βράσει και κόβουμε τα λαχανικά μας σε λεπτές λωρίδες ή κυβάκια.
 Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις βράσει το κρέας το κόβουμε σε κύβους περίπου 3 εκ., αφαιρώντας τα κόκαλα αν υπάρχουν.
 Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, το λάχανο και τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τοματοπελτέ, αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε να βράσουν.
Όταν το φαγητό κοντεύει να γίνει προσθέτουμε τα παντζάρια, τον άνηθο, το μαϊντανό, το σέλινο και το ελαιόλαδο και αφήνουμε να πάρουν μια-δυο βράσεις.
Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε μία κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό και μπούκοβο.

Πηγή: pontos news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου