Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Love cinema and run for popcorn!


Ο δημιουργός της ταινίας FROZEN AMBROSIA, Κωνσταντίνος Παπανικολάου μας προσκαλεί και μας ξεναγεί στον "παράδεισο" του, τα πανέμορφα βουνά της Ελλάδας! Στην Δράμα στις 15 Ιανουαρίου 2017, θα γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού, με την προβολή της εντυπωσιακής ταινίας του.

Πώς γνώρισες τα βουνά της Ελλάδας και είχες την ιδέα να τα παρουσιάσεις στον κόσμο;

Κάθε καλοκαίρι όταν ήμουν μικρός, ερχόμουν στην Ελλάδα για να επισκεφθώ τους παππούδες μου. Έβλεπα ότι υπάρχουν βουνά, αλλά δεν σκεφτόμουν τον χειμώνα. Χρόνια μετά, είδα κάποιες φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Τότε, η δουλειά μου ήταν ταινίες του σκι, και αυτή ήταν ή στιγμή που ξεκίνησα να σκέφτομαι να κάνω το πρότζεκτ.




Frozen Ambrosia, πές μας για την ταινία σου, πώς την δημιούργησες;

Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να φτιάξω την ταινία, δύο χρόνια μόνο και μόνο για να γράψω το σενάριο και να το επεξεργαστώ. Ο λόγος είναι ότι η ταινία δεν είναι μόνο ένα μουσικό βίντεο με όμορφα πλάνα. Ήθελα να κάνω κάτι όχι μόνο για τους ανθρώπους που κάνουν αυτές τις δραστηριότητες, αλλά για όλους τους Έλληνες, την Ελληνική διασπορά, και Φιλέλληνες γύρω στον κόσμο. Και αυτό απαιτεί χρόνο.




 Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει με ενθουσιασμό την ταινία σου, πώς αισθάνεσαι;

Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πολλές φορές κουράστηκα και σκέφτηκα ότι δεν θα μπορούσα να τελειώσω. Σκεφτόμουν ότι η ιδέα ήταν πολύ τρελή. Βήμα βήμα συνέχισα και η ταινία έγινε πραγματικότητα. Αλλά νομίζω το καλύτερο πράγμα είναι ότι η ταινία δείχνει μια πλευρά της Ελλάδας που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν. Πιστεύω 100% ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας προορισμός για το ορειβατικό σκι και σνόουμπορντ, και για τον χειμερινό τουρισμό.



Κινηματογραφιστής - αθλητής που αγαπά το βουνό και την φύση, να περιμένουμε κι άλλες ταινίες στο μέλλον;

Ναι, θα συνεχίσω με νέα έργα βίντεο στα Ελληνικά βουνά. Η ταινία είναι σαν ο πυρήνας για μια ολόκληρη ιδέα. Αυτή τη στιγμή, είναι πολύ σημαντικό να μεγαλώσει ο χειμερινός και ορεινός τουρισμός, για να βοηθήσει την οικονομία. Δυστυχώς, το Ελληνικό κράτος και το υπουργείο τουρισμού δεν νοιάζονται γι 'αυτό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουμε μόνοι μας. Αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο. Έχουμε όλα τα εργαλεία, το διαδίκτυο, δηλαδή Facebook, Instagram, Vimeo, κ.λ.π. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η προσπάθεια.


Αντιμετώπισες δυσκολίες στην παραγωγή της ταινίας; Είχες βοήθεια και υποστήριξη για την πραγματοποίηση της;

Ήταν το πιό δύσκολο πράγμα που έκανα στη ζωή μου, ιδιαίτερα, επειδή όταν ξεκίνησα, δεν μιλούσα καθόλου Ελληνικά. Έπρεπε να τα μάθω, ενώ την έφτιαχνα. Ευτυχώς, είχα πολύ βοήθεια από την ορειβατική κοινότητα. Φίλοι μου όπως ο Μιχάλης Στύλλας, ο Γιώργος Ροκάς και ο Γιώργος Κλαουδάτος με στήριξαν και με οδήγησαν. Και επίσης, είχα πολύ βοήθεια από τον πατέρα μου, που μετάφρασε όλες τις συνεντεύξεις. Διασκεδάσαμε πολύ δουλεύοντας μαζί.



Ποιό είναι το αγαπημένο σου βουνό στην Ελλάδα;

Δεν έχω ένα μόνο αγαπημένο επειδή τα αγαπώ όλα τα βουνά. Κάθε βουνό είναι μοναδικό στην Ελλάδα, και δεν νομίζω ότι θα βρεις τέτοια ποικιλία πουθενά σε όλα τον κόσμο. Μερικά βουνά φαίνονται σαν την Καλιφόρνια, άλλα φαίνονται σαν Βέρμοντ και την ανατολική ΗΠΑ, και άλλα σαν τις Άλπεις ή τους Δολομίτες. Και στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη, είναι σαν να είσαι σε έναν άλλο πλανήτη.


Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού 15.1.2017, θα γιορτάσουμε στην Δράμα με την προβολή της ταινίας σου, τί εύχεσαι για το μέλλον του χειμερινού τουρισμού στην Ελλάδα;

Είναι τιμή μου να κάνουμε την προβολή στη Δράμα για την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού. Ελπίζω ότι θα μπορούμε να φέρουμε ανθρώπους από την γύρω περιφέρεια και ότι η ταινία θα τους ενθουσιάσει. Ελπίζω ότι θα δουν τις πολλές δυνατότητες για τον χειμερινό και τον ορεινό τουρισμό, και ότι κάποια οικονομική πρόοδος θα γίνει σύντομα.





Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε για την όμορφη συζήτηση μας. Εύχομαι η ταινία σου να είναι καλοτάξιδη, να αγγίξει τους θεατές και να κεντρίσει το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού στην Ελλάδα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου