Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Love and run stories.













Οι επόμενες μέρες είναι αφιερωμένες στην αγάπη και το τρέξιμο.
 Ένα ζευγάρι που μοιράζεται την αγάπη για την ζωή και το τρέξιμο είναι η κ. Γαβρηιλίδου Δέσποινα και ο κ. Γιάγκου Πέτρος. Αποτελούν έμπνευση για τα ζευγάρια-δρομείς και με αυτήν την συνέντευξη θα μας δώσουν μία γεύση της υπέροχης ζωής τους.
Ο Πέτρος και η Δέσποινα έχουν κάνει μία όμορφη οικογένεια, έχουν δύο παιδιά την Ιωάννα 15 χρονών και την Παρασκευή 13 χρονών, δουλεύουν μαζί στο δικό τους  φυσιοθεραπευτήριο στην Δράμα  και  έχουν την πιο γλυκιά τρέλα να τρέχουν στα βουνά. Είναι δρομείς οι οποίοι με προσήλωση και σοβαρή προετοιμασία έχουν καταφέρει πολύ σημαντικές επιδόσεις στους αγώνες που έχουν λάβει μέρος. Θα σας αναφέρω με δική μου πρωτοβουλία μερικές, γιατί αξίζει να ειπωθούν.


TNF ZAGORI 42KM 2014
 3η γυν. - χρόνος 6.30
RODOPI CHALLENGE 82KM 2015
2η γυν. - χρόνος 12.56
TNF ZAGORI 80KM 2015
3η γυν. - χρόνος 14.49




RODOPI ULTRA TRAIL 168KM 2014
χρόνος 34.34
OLYMPUS MARATHON 2015
χρόνος 6.39
PARANESTI PATH 2015
χρόνος 5.03
ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ ΕΝΙΠΕΑΣ 2015
χρόνος 2.53







Πώς είναι να είστε μαζί στην δουλειά, στο σπίτι και στο τρέξιμο;

Δεν είναι δύσκολο, αρκεί να ξέρει ο καθένας τους ρόλους του στην δουλειά και στο σπίτι. Σημαντικό βέβαια είναι ότι έχουμε άψογη συνεργασία και δεν υπάρχουν εγωισμοί. Η αλήθεια είναι ότι η καθημερινότητα είναι δύσκολη, τρέχουμε κυριολεκτικά κάθε μέρα όλη μέρα σε δουλειά, προπόνηση, παιδιά και ξανά δουλειά. Ακούγεται δύσκολο αλλά αν θέλεις όλα τα μπορείς.



















 Πόσα χρόνια είστε ζευγάρι στην ζωή και πόσα χρόνια δρομείς; Μαζί ξεκινήσατε;

Είμαστε μαζί 16 χρόνια. Τόσα χρόνια όλα τα κάναμε μαζί. Το 2012 ξεκινήσαμε δειλά δειλά τα πρώτα μας χιλιόμετρα ώσπου το 2013 κάνοντας αρκετές προπονήσεις συμμετείχαμε στον πρώτο μας αγώνα, τερματίζοντας τον μαζί!

Τα παιδιά σας πώς αντιμετωπίζουν το χόμπι σας;

Μας στηρίζουν και μας βοηθούν. Μάλιστα  μας ρωτούν συχνά το πρόγραμμα της επόμενης μέρας. Τα κορίτσια ασχολούνται με τον στίβο εδώ και 3 χρόνια και γνωρίζουν καλά την καθημερινότητα του αθλητή. Το βρίσκουν πολύ ενδιαφέρον το ορεινό τρέξιμο και έχουν έρθει σε αρκετούς αγώνες για τον τερματισμό μας. Στη σκέψη πως τα παιδιά σου είναι στον τερματισμό έχεις ένα κίνητρο παραπάνω για να τερματίσεις!















Τί διαφορετικό έχει η καθημερινότητα ενός ζευγαριού δρομέων;

Το διαφορετικό είναι ίσως στην διατροφή, προσέχουμε λίγο παραπάνω τί τρώμε και πότε. Απαραίτητος είναι ο καλός ύπνος για τουλάχιστον 8 ώρες, το οποίο απαιτεί αρκετές θυσίες όπως το ότι δεν βγαίνουμε το βράδυ κι έχουμε πολλούς φίλους που γκρινιάζουν για αυτό! Γενικά δίνουμε βάση στην αποκατάσταση, θα λέγαμε ότι είναι το Α και το Ω του δρομέα!

Βοηθάει, συμβουλεύει ο ένας τον άλλον;

Είναι σημαντικό να ξέρεις να δέχεσαι την συμβουλή του άλλου, όποια κι αν είναι αυτή. Βοηθάει ο ένας τον άλλον, ειδικά στις μεγάλες προπονήσεις είναι σπουδαία βοήθεια να έχεις δίπλα σου κάποιον να σε στηρίζει πνευματικά και σωματικά.















Πόσες ώρες ασχολείστε με τις προπονήσεις σας την εβδομάδα;

Αυτό είναι ανάλογα με την προετοιμασία για κάθε αγώνα που βάζουμε στόχο, θα έλεγα από 6 έως 14 ώρες την εβδομάδα.

Ποιά είναι η πιο όμορφη και ποιά η πιο δύσκολη στιγμή στην δρομική σας ζωή που δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

RODOPI ULTRA TRAIL 2014! O πρώτος αγώνας ultra του Πέτρου! Ένας δύσκολος πνευματικά και σωματικά και ταυτόχρονα ο πιο ωραίος τερματισμός μας που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ! Στο άμεσο μέλλον θέλουμε και οι δύο να τερματίσουμε το RODOPI ULTRA TRAIL γιατί είναι ο πιο συναισθηματικός τερματισμός, το ταξίδι αυτό όσο δύσκολο κι αν είναι δεν περιγράφεται εάν δεν το ζήσεις ο ίδιος σου.


















Έχετε επιλεγεί για να συμμετέχετε στους αγώνες του Mont Blanc κορυφαίος αγώνας στο τρέξιμο παγκοσμίως! Πώς αισθάνεστε; Σε ποιούς θα συμμετέχετε; Πείτε μας για την προετοιμασία σας.

Το Mont Blanc είναι ένα όνειρο από το 2014. Έχοντας τους πόντους τολμήσαμε να μπούμε στην κλήρωση. Τα νέα ευχάριστα, κληρωθήκαμε! Και η προετοιμασία αρχίζει. Ο Πέτρος θα συμμετάσχει στον μεγάλο αγώνα του Mont Blanc το U.T.M.B. 170 χλμ. με 10.000 θετική. Ένας αγώνας δύσκολος τόσο από το τεραίν όσο και από τις αλλαγές θερμοκρασιών στην διάρκεια της ημέρας λόγω του υψομέτρου.  Η συμμετοχή η δική μου (Δέσποινα) θα είναι στον αγώνα TDS των 119 χλμ. με 7.500 θετική, επίσης δύσκολος αγώνας με τρελές αναβάσεις. Άλλωστε μας αρέσουν τα δύσκολα. Και οι δύο αγώνες αποτελούν στόχο της χρονιάς όπου και χρειάζεται μια δύσκολη προετοιμασία. Με μεγάλες προπονήσεις σε δύσκολα τεραίν, μέρα και νύχτα. Σ' αυτήν την προετοιμασία δεν είμαστε μόνοι έχουμε κοντά μας τον προπονητή μας Δημήτρη Κασίμη που μας καθοδηγεί σωστά να φτάσουμε στον στόχο μας που δεν είναι άλλος από τον τερματισμό! Θέλουμε και οι δύο έκτος από την εμπειρία να πάρουμε όλες τις όμορφες εικόνες του Mont Blanc.



Τα όνειρα σας για το μέλλον ως ζευγάρι και ως δρομείς;

Τα όνειρα όλων μας είναι να έχουμε υγεία και ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα και τα παιδιά μας. Όσο για το χόμπι μας θέλουμε να είμαστε υγιείς και να συνεχίζουμε να τρέχουμε ως τα βαθιά γεράματα. Μία φράση που μας εκφράζει και τους δύο είναι "WORK HARD IN SILENCE AND LET YOUR SUCCESS BE YOUR NOISE"

Σας ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη που μου χαρίσατε! Σας εύχομαι πολλά και καλά χιλιόμετρα Πέτρο και Δέσποινα!

 Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πώ ότι το love and run θα σας παρουσιάσει σε επόμενο άρθρο τον αγώνα των παιδιών στο Mont Blanc και τους ευχαριστώ εκ των προτέρων!

2 σχόλια: